Kabinu áčka zdobí legendy | SK Slavia Praha
Více

Kabinu áčka zdobí legendy

PRAHA/EDEN – Po návratu ze soustředění z Turecka čekalo na hráče A-týmu překvapení.
Prostory jejich kabiny na stadionu v Edenu ozdobily slavné fotbalové postavy z bohaté historie Slavie. Ze stěn se na současné hráče A-týmu dívají takové legendy jako Josef Bican, František Plánička, Antonín Puč, Vlastimil Kopecký, Jan Košek, Jan Lála, František Veselý, Josef Kadraba, Dušan a Peter Herdové, Ivo Knoflíček a řada dalších. Mezi 22 legendami nechybějí ani slávističtí legendární hráči a trenéři v jedné osobě František Cipro nebo Karel Jarolím.

Své barevné fotografie v nadživotní velikosti mají také trenér brankářů Martin Vaniak a vedoucí mužstva Stanislav Vlček.

„U této fotografie je zákaz vstupu a hlavně zákaz jakékoliv činnosti s balonem. Vyznačím tady území, že do tohoto prostoru nikdo nesmí. A kdo to, pánové, poruší, tak zaplatí tučnou pokutu,“ volal na hráče s úsměvem Stanislav Vlček.

Kromě jednotlivých hráčských legend také zdobí stěny útrob kabiny týmové fotografie - sestava vítězů Středoevropského poháru z roku 1938 a všech sedmnáct mistrovských týmů Slavie. 


Bican, Puč a Plánička z nebe se dívají, jak Slavie válí... V duchu známého chorálu našich fanoušků tak budou legendy Slavie od jarní části ligy provázet své mladší následovníky téměř na každém kroku. 


Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články