Trenér Slavie hodnotí utkání s Kladnem | SK Slavia Praha
Více

Trenér Slavie hodnotí utkání s Kladnem

PRAHA/EDEN - Trenér Slavie Petr Rada poslal do utkání s Kladnem na každý poločas dvě různé jedenáctky.
„V prvním poločase nastoupili hráči v takovém složení, v jakém bychom si to asi tak představovali, i když tam samozřejmě nějaké změny mohou nastat. Ve druhém poločase řada hráčů ukázala svoji kvalitu a také to, že o místo v sestavě se chtějí prát. Jen mě mrzí, že jsme ve druhé půli dostali dva zbytečné góly a ještě tam měl soupeř šanci při standardní situaci, kdy jsme tam nechali hráče hlavičkovat,“ zahájil hodnocení trenér Slavie Petra Rada.

„Možná to bylo tím, že spolu nastoupili hráči, kteří tolik nehrají, jako například Petr Kolařík z juniorky, a tak vázla komunikace. To nic nemění na tom, že jsme soupeři lacině darovali pokutový kop. Ale my jsme naopak měli ve druhém poločase spoustu šancí, jen Honza Vošahlík sám tam měl tři nebo čtyři šance, které bohužel neproměnil. Přál bych si, aby byli hráči v těch šancích, do kterých se dostanou, důraznější a snažili se toho více využít. V mistrovských zápasech se nám to může vymstít, když si hráč bude myslet, že už je to stoprocentní a že se to tam uklidí samo, ale ono to najednou tak není,“ pokračoval slávistický kouč.

„Jsem rád, že se nám nikdo nezranil, diváci viděli šest branek, což bylo určitě pro vývoj zápasu dobře. Také mám radost, že je v pořádku Milan Bortel a také Dávid Škutka. Je to hráč, který má předpoklady pro kombinaci, má dobrý výběr místa a hlavně je nebezpečný v koncovce, kterou umí připravit,“ vyjádřil se na adresu slávistického útočníka trenér Petr Rada.

V nominaci na zápas s Kladnem chyběl naopak Martin Fenin.

„Martin Fenin si ze sobotního předzápasového tréninku odnesl určité zdravotní problémy, bolelo ho pod kolenem, tak jsme nechtěli zápasem na umělce riskovat případné zranění. Věřím, že se během příštího týdne nic vážnějšího nestane a my se plně připravíme na to, abychom odehráli kvalitní utkání v Olomouci,“ uzavřel trenér Slavie Petr Rada. 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články