Trenér Rada hodnotí utkání s AC Horsens | SK Slavia Praha
Více

Trenér Rada hodnotí utkání s AC Horsens

CORNELIA DIAMOND/BELEK - Poslední utkání na soustředění v Turecku s AC Horsens fotbalisté Slavie prohráli brankou z penalty.
V první půli musel také nuceně vystřídat Milan Bortel, který má z jednoho souboje nakopnutý kotník. Do zápasu vůbec nenastoupil Dávid Škutka, který má drobnější svalové problémy, a proto ho trenér Slavie Petr Rada nechal raději odpočívat na tribuně.

„V prvním poločase byla hra vyrovnaná ve středu hřiště, soupeř byl hodně živelný, byl to spíše boj než fotbal. Museli jsme nuceně střídat Milana Bortela, který se zranil, takže místo něj přišel David Hubáček. Takže ani první půli jsme nedohráli tak, jak jsme chtěli. Zbytečně jsme dostali branku z penalty v poslední minutě prvního poločasu, kdy jsme to tam nepokryli při autovém vhazování,“ popsal trenér Slavie Petr Rada.

Jak byste zhodnotil druhý poločas?  
„Ve druhém poločase jsme měli velkou šanci, kdy tam Milan Škoda nastřelil břevno. Postupně jsme vystřídali další hráče a už to bylo bez šancí, myslím si, že ani soupeř tam žádnou šanci neměl. My jsme měli tu jednu velkou, bohužel, prohráli jsme gólem z penalty. Tímto zápasem prakticky skončilo herní soustředění a ve středu časně ráno se vracíme do Prahy. Mám trochu obavy s počasím u nás, abychom ten přechod zvládli a nikdo nám neonemocněl. Potom nás ještě čeká v neděli přípravný zápas s Kladnem, uvidíme, jaké budou podmínky související s počasím. Podle toho se zařídíme i co se týká hřiště.“ 


Jaký bude nejbližší program A-týmu?
„Ve středu brzy ráno letíme a po příletu do Prahy budeme mít regenerační trénink. Poté budou mít hráči volno a v pátek a v sobotu normálně trénujeme, v neděli je zápas.“

Už máte jasno o sestavě na jaro?
„Samozřejmě kostra toho mančaftu je složená, v tom posledním zápase byly některé výkony rozdílné, někdo byl dobrý a někdo horší. Uvidíme, jak na tom budou hráči zdravotně. Jsem rád, že hráči se vracejí zdraví až na Milana Bortela, ale věřím, že u něj to nebude nic vážného, má z utkání nakopnutý kotník. Do zápasu nenastoupil Dávid Škutka, protože měl trošku svalové problémy, nechtěli jsme riskovat. Po příjezdu do Prahy ale bude už normálně trénovat.“ 

Aktuálně

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Další články