Slávisté hosty na výroční schůzi OP Příbram | SK Slavia Praha
Více

Slávisté hosty na výroční schůzi OP Příbram

V úterý 21. února se konala letošní výroční schůze odbočky Odboru přátel v Příbrami, která měla tradičně dvě části.

PŘÍBRAM - V úterý 21. února se konala letošní výroční schůze odbočky Odboru přátel v Příbrami, která měla tradičně dvě části. 


V té první připomněl předseda odbočky Jiří Kropáček bohatou činnost v uplynulém roce, kde nejvýznamnějšími vlastními akcemi byly tři taneční zábavy v sale Švejk, vlastní turnaj v bowlingu, Matějkův memorial ve střelbě vzduchovkou, výlet do vinného sklípku i na Bundesligu do Berlína spojený s prohlídkou měnící se metropole Německa, tradiční oslava Dne dětí v areálu Na Marii, výjezd na kole do Brd i společné akce se spřátelenou odbočkou ze Žilova. 


V závěru první části byli pamětními listy odměněni nejaktivnější členové odbočky a upřímné blahopřání patřilo i čerstvému osmdesátníkovi Janu Lukešovi, který je nejen členem odbočky, ale mohl vzpomínat na svá aktivní léta v dresech nejen domovské Příbrami, ale i na starty  v dresu Slavie v padesátých letech. Odbočka, která čítá 53 členů, patří k nejpočetnějším u nás, navíc je jedinou odbočkou, která sídlí v ligovém městě! A zapomenout ani nesmíme na příspěvek dětské onkologii, získaný jako výtěžek dražby slávistických suvenýrů při tanečních zábavách!


Druhou část schůze již tradičně vyplnila výborně připravená beseda, kdy z Prahy s Mgr. Nouzákovou přijel i kondiční trenér Jan Netscher a rekonvalescent Štěpán Koreš, kterému každý upřímně přál brzké zotavení a zdárné pokračování v sympaticky nastartované kariéře. 


Štěpán vzpomínal na své začátky v Písku i na první okamžiky v dresu Slavie, kdy ocenil kamarádský přístup těch nejzkušenějších hráčů, který mu v začátcích moc pomohl. Jan Netscher pohovořil zejména o kondici a fyzických předpokladech jednotlivých hráčů, o správné orientaci na mládež, kde jen můžeme litovat, kolik mladých fotbalistů z líhně Slavie nakonec posílilo jiné kluby. 


Mgr. Nouzáková se pak soustředila zejména na zázemí Slavie, na propagaci klubu, která je v éře dravého bulváru stále a stále obtížnější, i o významu získání areálu v Xaverově do vlastnictví Slavie i s ohledem na komplikovaný fakt, že hlavní stadion v Edenu není v majetku našeho klubu. Bohatá diskuse se nevyhnula ani různým pohledům na současnou situaci, ale směřovala i k poděkování všem, kteří mají chuť a sílu nedávno ještě kritický stav měnit! Závěrečná autogramiáda a nezbytné fotografování bylo jen a jen vyvrcholením hezkého příbramského večera!

                                                                       

Text připravil 1. místopředseda Odboru přátel Slavie Dr. Michal Dobiáš


Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články