Slavia vstoupila do jara remízou v Příbrami | SK Slavia Praha
Více

Slavia vstoupila do jara remízou v Příbrami

Slavia má za sebou start do jarní části Gambrinus ligy. V zápase 17. kola zavítali sešívaní na půdu Příbrami, v zápase dvou odlišných poločasů si Slavia vypracovala...


PŘÍBRAM/U LITAVKY – Slavia má za sebou start do jarní části Gambrinus ligy. V zápase 17. kola zavítali sešívaní na půdu Příbrami, v zápase dvou odlišných poločasů si Slavia vypracovala řadu šancí, skóre se ale nepohnulo ani na jedné straně.

První větší šanci měla domácí Příbram. V 15. minutě se po rohovém kopu dostal k míči Kraus a placírkou mířil jen těsně vedle naší branky. O tři minuty později zase předvedl své kvality Martin Latka, když nejprve vykopával a poté vyhlavičkovával střelecké pokusy Tomáše Pilíka. Třetí velká šance Příbrami přišla po 22 minutách hry, když Pleškův centr musel ve skluzu odkopávat před odkrytou brankou Róbert Cicman.

Druhá půle přinesla prozměnu několik vyložených šancí Slavie, ani jedna ale gólem neskončila. V 50. minutě se po chybě Krejčího ve vápně dostal k hlavičce na zadní tyči Blažek, zamířil ale nad. O dvě minuty později šel stejný hráč z pravé strany na gólmana Hrušku, ten ale dokázal Blažkovu střelu vykopnout mimo tyče.

Mezi 62. a 71. minutou pak přišla série velkých šancí. Domácí zahrozili Krausovou střelou, která zamířila těsně vedle Berkovcovy branky, na druhé straně mířil po centru Jarolíma mimo tři tyče Martin Hurka. V 70. minutě se pak blýskl gólman Berkovec, když vyrazil na roh Krbečkovu střelu.

Největší šance Slavie přišla v 71. minutě. Po hezké Blažkově akci pálil Böhm téměř do prázdné brány, střela z malého vápna mu ale nesedla a míč nasměroval metr vedle šibenice. O sedm minut později pak Blažek našel hlavou prozměnu Škodu, který ale ve skluzu nedokázal míč nasměrovat do sítě.

Slavia se tak rozešla v 17. kole s Příbramí bez branek. V dalším kole hostíme v Edenu FK Teplice.

1.FK Příbram – SK Slavia Praha 0:0

Příbram: Hruška – Štochl, Ricka, Krejčí, Divíšek - Mareš, Kraus (84. Kdolský), Pilík T., Pleško (80. Papšys) – Koukal (23. Šlapák) – Krbeček

Slavia: Berkovec – Nitrianský, Latka, Cicman, Čonka – Prošek (46. Blažek), Petrák, Jarolím, Hurka (86. Vlček) – Böhm (75. Milutinović), Škoda

ŽK: Ricka, Divíšek, Kraus – Latka, Böhm

Diváci: 3 336

Rozhodčí: Franěk - Gallo, Lakomý



Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články