Slavia se chystá na start jarní části sezóny | SK Slavia Praha
Více

Slavia se chystá na start jarní části sezóny

Slavia se chystá na start jarní části sezony. Sešívaní naskočí k prvnímu utkání v sobotu 18. února od 14 hodin v Příbrami...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Slavia se chystá na start jarní části sezony. Sešívaní naskočí k prvnímu utkání v sobotu 18. února od 14 hodin v Příbrami. V Synot Tip Areně v Edenu proběhla ve čtvrtek tisková konference, na které se představili sportovní ředitel klubu Miroslav Držmíšek, trenér František Straka, kapitán týmu Lukáš Jarolím a útočník Milan Škoda.

Pro jarní část sezony již nebude generálním partnerem Slavie společnost Synot Tip.

„Společnost Synot Tip nás informovala o tom, že vzhledem ke změnám a dopadům, které novela loterijního zákona s sebou přináší, není schopna dále setrvat v pozici generálního partnera Slavie,“ uvedla mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

V sobotním zápase v Příbrami tak slávisté nastoupí zatím bez loga generálního partnera na přední straně dresu.

„Slavia pochopitelně okamžitě začala s hledáním nového generálního partnera. Probíhá řada jednání, v tuto chvíli je situace taková, že Slavia zatím není s žádným subjektem konkrétně domluvena,“ dodala mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.  


O sportovních cílech Slavie do jarní části informoval sportovní ředitel Miroslav Držmíšek: „Sportovní cíle klubu se nemění od toho, co bylo prezentováno na začátku soutěže. Tento rok je stabilizační pro celý klub, jak po finanční, tak po sportovní stránce. Ta první stránka, finanční, je v pořádku. Během podzimu došlo k nápravě neřestí, všichni hráči berou platy v řádných výplatních termínech a mohou se soustředit jen na svůj výkon na hřišti,“ popsal Miroslav Držmíšek současnou finanční situaci klubu.

Letošní cíl? První polovina tabulky

„Po sportovní stránce bylo cílem vybudovat nový tým, zapojit co nejvíce odchovance. Aby se vytvořil tým, který bude konkurenceschpný a příští sezónu bude moci bojovat o pohárové příčky. Cílem pro letošní sezonu zůstává horní polovina tabulky, do osmého místa,“ doplnil Miroslav Držmíšek.

„Se zimní přípravou jsem maximálně spokojen. Byla to příprava, která byla podle mého gusta, využili jsem podmínek domácího areálu a zároveň i podmínky na Kanárských ostrovech,“ hodnotil přípravu trenér František Straka.

„Cílem pro nás bylo posílit útočné řady a to se podařilo. Přišli Böhm a Škoda, výteční hráči, kteří mají oba velký potenciál. Do obrany pak Matúš Čonka, slovenský mládežnický reprezentant, také s velkým potenciálem,“ komentoval František Straka zimní posily.

Prostor pro další mladíky

„Nesmíme zapomínat ani na naše odchovance – Hurka, Petrák, nebo Prošek, kteří už hráli na podzim. Chceme dávat prostor mladým hráčům, i proto přišli další z B-týmu. Byl jsem až překvapen, jak se prezentoval třeba gólman Hrubeš, který stále ještě může nastupovat za dorostence. Má na to stát se jednou jedničkou Slavie. Ti hráči, kteří přišli, se ihned integrovali do týmu. I na to jsme zaměřili naše soustředění, na teambuilding, na to, jak dát dohromady kolektiv,“ pokračoval trenér Slavie. 

František Straka se vyjádřil i ke zraněním, která momentálně trápí Slavii: „Určité zdravotní problémy má Kamil Čontofalský, jde o neustálé problémy s lýtkovým svalem, který dělá problémy při námaze. Momentálně to vypadá nadějně, brzy se snad vrátí. Na první zápas proti Příbrami ale ještě určitě ne, snad na první domácí utkání. Chceme, aby byl sval naprosto v pořádku, až Kamil naskočí do zápasu. Zbyněk Pospěch začal s tréninkem, uviíme jak to bude vypadat při zatížení. Podobně je na tom Tomáš Frejlach který je po operaci. U Štěpána Koreše, který má teď na noze sádru, to bude asi dlouhodobější záležitost.“

„Před ohledem na Kanárské ostrovy jsme osobně s Mickaëlem Tavaresem jednali, nenašli jsme ale shodu ve věci finančních požadavků. Dalo by se říci, že Mickaël v současnosti žije v jiném finančním světe, než je Slavia. Smlouva mu v Hamburku končí 30. června, má ale klausuli, že když nebude hrát, může odejít,“ okomentoval Miroslav Držmíšek jednání s bývalým hráčem Slavie, který v současnosti patří HSV.

Věříme, že se start povede

„Zimní příprava je vždycky náročná a stojí mnoho sil. A v našich klimatických podmínkách je ještě o mnoho těžší než letní přípravy,“ ohlédl se za uplynulým měsícem a půl kapitán Lukáš Jarolím.

„My se všich těšíme až se začne hrát a bude lepší počasí. Na Kanárech jsem měli ideální podmínky k tréninku, bylo tam teplo, terény byly taky úplně v pořádku. Snad se nám vstup do ligy povede a odrazíme se k dobrým výsledkům,“ dodal Lukáš Jarolím.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články