Odpovědi na dotazy fanoušků | SK Slavia Praha
Více

Odpovědi na dotazy fanoušků

Přečtěte si odpovědi vedení klubu na dotazy fanoušků položené v diskusním fóru na našem webu a položené prostřednictvím e-mailu dotazy@slavia.cz...

SYNOT TIP ARENA/EDEN - Přečtěte si odpovědi vedení klubu na dotazy fanoušků položené v diskusním fóru na našem webu a položené prostřednictvím e-mailu dotazy@slavia.cz.

Jaké jsou přestupní termíny? Do kdy se dá přestupovat mezi Českem a Evropou, Evropou a Českem a v rámci Česka?

Do české ligy může přijít profesionální hráč do 21. února, amatér do 6. dubna. Každý stát to má, co se týká přestupového okna, jinak. Rozhoduje tedy to, kam dotyčný hráč přestupuje, ve většině evropských lig skončily přestupy 31. ledna.

Jaký bude další osud Josefa Kaufmana a Riste Naumova?

Oba si hledají angažmá, v současné době jsou na zkoušce v Trnavě.

Kdo je hráč Junčaj, který je na testech v B-týmu?

Tento hráč odehrál v B-týmu jeden přípravný zápas, kterým jeho testování ve Slavii skončilo.

Co bude s Filipem Duranskim? Na podzim se vrátil do béčka, nastoupil dokonce za áčko, teď by si měl hledat angažmá. Jaký je důvod?

Filipovi Duranskému skončila smlouva ve Slavii 30. listopadu 2011 a klub s ním novou smlouvu neprodloužil. Podle našich informací se hráč vrátil do Makedonie.

Neuvažuje Slavia o obnovení spolupráce na úrovni mládeže s některým z klubů z nižších soutěží, jako tomu bylo dříve s Hlučínem?

Ne, o takovém typu spolupráce momentálně neuvažujeme, v rámci možností spolupracujeme s menšími kluby v Praze a okolí.

Jak vypadala situace kolem přestupu Stefana Simiče? Je přestupní částka, kterou Slavia utržila konečná, anebo jsou v dohodě o přestupu zahrnuty také nějaké bonusy v podobě financí za určitý počet startů Stefana v A-týmu Janova a podobně?

Vyhověli jsme přání hráče a jeho otce, Stefan Simić o možnost vyzkoušet si zahraniční angažmá velmi stál. Kluby se dohodly na finančním vyrovnání, jeho výše je interní informací.

Proč se ve Slavii nepočítá s Lukášem Palkem, kterého momentálně testuje Slovácko a s jeho angažmá tam to vypadá nadějně? Je důvodem výkonnost? Není tohoto mladého univerzálního hráče škoda?

Lukáš Palko je ve Slovácku na půlročním hostování, je to pro něj příležitost prosadit se v ligovém týmu, uvidíme, jak se s touto šancí popere.

Na jak dlouho mají ve Slavii smlouvu talentovaní gólmani Hrubeš a Měsíček?

Fanoušky můžeme ujistit, že oba hráči mají ve Slavii řádnou profesionální smlouvu, podrobnosti smlouvy mezi hráči a klubem zveřejňovat nebudeme.

Co je pravdy na tom, že FC Janov dluží Slavii za přestup brankáře Lukáše Zimy, který v klubu hostoval?

Ano, je to pravda, FC Janov dluží nejen nám, ale i Hradci Králové, který je jeho mateřský klubem. V současné době už tuto záležitost řeší příslušné orgány FIFA.

Registruje Slavia kromě menšících se dluhů také pohledávky? V kolika milionech (alespoň řádově) se pohybují? Pracuje klub na tom, aby tyto peníze obdržel?

Pohledávky máme, pohybují se zhruba do 20-ti milionů korun. Co se týká jejich vymáhání, používáme standardní metody. Pokud nejsou pohledávky uhrazeny včas, dotyčný subjekt obdrží dopis upozorňující na neuhrazení pohledávky. Pokud na něj subjekt nereaguje, po dohodě s našimi právníky řešíme tyto záležitosti soudní cestou.

V přípravném zápase s Vecindariem Slavia testovala dva brazilské hráče. Budou dále působit v A-týmu Slavie?

Ne, Bruno Tiosi ani Luiz Carvalho v A-týmu Slavie dále nepůsobí a ani působit nebudou.

Proč, když Mickael Tavares má zájem jít hrát zpět k nám do pražské Slavie, ho Slavie neosloví ? Myslím si, že je to natolik kvalitní hráč, ať už na Gambrinus ligu, ale kvalitu má, která by se týmu hodila...

S Mickaelem Tavaresem vedeme jednání více než čtrnáct dnů. Jeho finanční představy a požadavky se však bohužel neshodují s finančními možnostmi Slavie.

Na vaše otázky odpovídali sportovní ředitel Miroslav Držmíšek, manažer pro mládež Petr Hurych, finanční manažer Kamil Kocurek a ředitelka komunikace Soňa Nouzáková.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články