Zápas s Vecindariem ozdobily dva pěkné góly Zorana Milutinoviće | SK Slavia Praha
Více

Zápas s Vecindariem ozdobily dva pěkné góly Zorana Milutinoviće

Soustředění na Gran Canaria se pomalu chýlí ke konci. Ze dvou přípravných zápasů si slávisté odvezou dvě vítězství. Ve čtvrtečním utkání s Vecindariem vstřelil vítězný gól Zoran...

GRAN CANARIA/SAN AGUSTÍN – Soustředění na Gran Canaria se pomalu chýlí ke konci. Ze dvou přípravných zápasů si slávisté odvezou dvě vítězství. Ve čtvrtečním utkání s Vecindariem vstřelil vítězný gól Zoran Milutinović, který si v zápase připsal hned dvě pěkné branky.

„Dostal jsem krásnou přihrávku mezi stopery od našeho stopera Róberta Cicmana. Postupoval jsem sám na brankáře, vystřelil jsem, ale brankář mojí střelu vyrazil. Ale já jsem se zase dostal k balonu, udělal jsem mu kličku a napodruhé už mi to vyšlo,“ popsal vítěznou branku Zoran Milutinović.

Slávistický záložník vstřelil i druhý ze tří gólů Slavie. „Nahráli jsme si to s Honzou Blažkem, on mi to nacentroval do vápna, já jsem si to jenom zpracoval a vystřelil,“ popsal další pěkný slávistický gól jeho autor.

Spokojený byl po utkání také trenér František Straka.

„Sestava byla kombinovaná, ale to byl záměr, aby hráči, kteří neodehráli v tom předchozím zápase ani minutu, tak aby dnes absolvovali celých devadesát minut. Utkání se hrálo ve velkém rytmu, protože soupeř na nás nasadil na každý poločas dvě jiné jedenáctky. Cením si toho, že náš mančaft, i když v sestavě bylo hodně mladých hráčů, se snažil na hřišti v těch devadesáti minutách odevzdat maximum,“ zhodnotil zápas trenér František Straka.

Herní soustředění na Gran Canaria hodnotí trenér velice pozitivně.

„Fotbal v těchto klimatických podmínkách je úplně o něčem jiném než u nás v těch mrazech. Jsem moc rád, že jsme tady mohli být a že jsme ten týden mohli využít nejen pro trénink, ale i pro utužení kolektivu. Dává se tady dohromady parta kluků, která ví, co chce, což mě hodně těší. Myslím si, že jsme udělali velký krok dopředu, co se týká taktiky, doufám, že to budeme umět přenést i do mistrovských zápasů,“ uzavřel hodnocení trenér Slavie.   

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články