Útočné duo Škoda a Böhm: Doufáme, že nám to bude na hřišti spolu klapat | SK Slavia Praha
Více

Útočné duo Škoda a Böhm: Doufáme, že nám to bude na hřišti spolu klapat

Do Slavie přišli během zimní přestávky a oba jako posily do útoku. Oba také věří, že jim to v útoku bude spolu klapat a že Slavii pomohou svými góly k lepšímu postavení v tabulce...

SAN AGUSTÍN/GRAN CANARIA – Do Slavie přišli během zimní přestávky a oba jako posily do útoku. Oba také věří, že jim to v útoku bude spolu klapat a že Slavii pomohou svými góly k lepšímu postavení v tabulce. Na herním soustředění spolu bydlí na pokoji. Společný dvojrozhovor s Milanem Škodou a Jiřím Böhmem se tedy doslova nabízel...

Znáte se z dřívějška?

MŠ: Dříve jsme se vůbec neznali, znal jsme ho jenom z doslechu, když dával na podzim góly za Žižkov.

JB: Na pokoji jsme se spolu sešli už v Krkonoších na Boudě Máma, tak už jsme to nechali tak i na Kanárských ostrovech.

Považujete jeden druhého za konkurenci?

MŠ: Samozřejmě konkurence to určitě pro mě je, ale já konkurenci potřebuji. Takže jsem rád, že je tady nejen Böhmis, ale i ostatní útočníci.

JB: Zdravá konkurence je potřeba a Škoďák je určitě dobrá konkurence. Myslím si, že nám to spolu sedí, na tréninku i v zápasech.

Z téměř arktické zimy jste se přesunuli do slunečného počasí. Jak tuto změnu vnímáte?

JB: Trénujeme v teple a na přírodní trávě, je tady asi o třicet stupňů víc než v Praze, takže v tomto ohledu si to opravdu užíváme.

MŠ: Já jsem se moc těšil na teplo a na přírodní trávu. Člověk se hned cítí lépe a a má mnohem více energie.

Milane, vy jste hrával původně stopera...

JB: Ty jsi hrál stopera?

MŠ: Je to tak, ještě ve dvaceti jsem hrával na stoperu...

JB: Cože? A proč se tlačíš do útoku? (smích)

Nelitujete této změny?

MŠ: Je to určitě lepší... Když jsem hrával na stoperu a nehrál jsem od začátku, tak byla velice malá pravděpodobnost, že se ještě v zápase dostanu na hřiště, protože stopeři se moc nestřídají. Ale když jste útočník, tak máte šanci se tam dostat, i když je to třeba jen na dvacet minut. I když útočník nehraje od začátku, pořád se ještě na hřišti může během zápasu objevit.

Jirko, vy jste tak dramatickou změnu na postu nezažil...

JB: Ne, já jsem se většinou motal kolem ofenzivy, buď ofenzivní záložník nebo i občas na kraji, ale většinou to bylo v útoku. V žácích jsem ještě hrával středního záložníka, ale od dorostu už jenom útok.

Chtěl byste hrát proti Milanovi jako obránci?

JB: Teď jsem si to celou dobu představoval, jak by to asi vypadalo... Každopádně by to bylo zajímavé, svádět s ním hlavičkové souboje by určitě žádná legrace nebyla.

Je něco, čím vás ten druhý tady na soustředění štve?

MŠ: Těžko říct... Ale něco by se našlo. Všechno mu strašně dlouho trvá a na všechno má dost času. Například když máme jít na sraz, na trénink nebo na oběd, tak já už stojím nervózně u dveří a pořád ho pobízím, dělej, dělej, nebo přijdeme pozdě a bude to na pokutu... On je ale v klidu, pomalu se oblíkne, vezme si věci a jde...

JB: Ale už tolik nestresuješ...

MŠ: To je pravda, zjistil jsem, že to nemá cenu, už jsem se naučil být v klidu (směje se)

Jirko, v zimní přípravě jste dal zatím jeden gól, věříte, že si to necháváte na ligu?

JB: Samozřejmě to není podle mých představ. Ale cítím, že se zase pomalu dostávám do formy, zlepšuji i fyzickou kondici. Určitě se to všechno ve správný čas doladí tak, aby nám to začalo šlapat. Doufám, že nám to tam se Škoďákem bude v lize padat...

Milane, vy jste o gól horší než Jirka...

MŠ: To je moc hezky řečeno, o gól horší to nevypadá tak hrozně. Bohužel se zatím moc nedostávám ani do těch šancí tak, jak bych si představoval, ale věřím, že to bude zápas od zápasu lepší a lepší.

Jaké jsou vaše dojmy ze Slavie?

JB: Když jsem sem přišel, tak jsem byl plný očekávání, jaké to tady bude. A je to opravdu pozitivní ve všech směrech, jak kluci v kabině, tak celý realizační tým. Ve Slavii se cítím dobře. Doufám, že to bude všechno na jaře výsledkově klapat a že potáhneme všichni za jeden provaz.

MŠ: Já jsem se na tu změnu hodně těšil, jsem rád, že můžu ve Slavii být. Doufám, že lidi, kteří mi dali důvěru, nezklamu. Určitě pro to udělám maximum.

Jak byste jeden druhého charakterizovali jako fotbalistu?

MŠ: Jak říká i trenér, Jirka to je bejk (směje se). To si myslím, že ho vystihuje. Je to tvrdý a fyzicky vyspělý hráč.

JB: Milan je gólový hráč, má chladnokrevné zakončení, dobrou hlavu i dobrou hru tělem. Zkrátka je to dobrý hrotový útočník.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek v Edenu, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články