Slávistický večer již tento pátek, vystoupí i MC Peca! | SK Slavia Praha
Více

Slávistický večer již tento pátek, vystoupí i MC Peca!

Druhý Slávistický večer se odehraje již tento pátek, 10. února! Nejnovější zprávou je vystoupení MC Pecy s jeho hymnou "Vždycky jsme s Váma!".

 

PRAHA/EDEN – Je to pořádná trefa do černého! Nelze ji dále tajit, když si o ní rapují zmrzlí vrabci na střechách. V rámci 2. Slávistického večera, který proběhne již v pátek 10. února 2012 v Iris Congress Hotelu v pražském Edenu, totiž vystoupí MC Peca.


Kluk z Broumova, jemuž učarovaly hip-hop a Slavia. Na kontě má alba „Snaha přesvědčit“ a „Po svým“, ale v poslední době na sebe upozornil zejména jako textař a interpret nadupaného songu „Vždycky jsme s váma!", pod jehož hudební složku se podepsal kamarád Prixx. Kořeny této skladby tkví v nedávném hrozivém období červenobílé kopané. „Spoustu fanoušků problémy odradily, ale pravověrní slávisté bojovali za to, aby Slavia žila dál,“ říká Peca a pokračuje: „songem jsme chtěli ukázat jak klubu samotnému, tak hlavně fanouškům, že když se nedaří, o to víc je potřeba tým našeho srdce podpořit!“


Přijďte posoudit, jak se Pecovi podařilo zařadit mezi těch několik muzikantů, kteří v průběhu let neváhali svou tvorbou deklarovat příslušnost k sešívanému táboru. Jeden z nich navíc celý večer zahájí. Kdo? Hádáte správně, bez nestora hudební a slávistické scény Standy Procházky a jeho hymny „Věčná Slávie“ nelze přeci odstartovat!

 

Slávistický večer již tento pátek!

Dlouhá je historie červenobílé kopané. Za tu dobu prošly týmem stovky fotbalistů a nepochybně skoro každý z nás si našel v bohaté plejádě slávistických hráčů svého oblíbence. Řada z těchto hrdinů již nastupuje jen v nebeských zápasech, ale pozemský tým je stále velmi silný! 

Přesvědčit se o tom budeme moci již v pátek na 2. Slávistickém večeru, kde přislíbili účast bývalí českoslovenští reprezentanti Janové Andrejkovič, Lála a Mareš, Dušan Herda, Vladislav „Niki“ Lauda či Ivo Lubas. Měli bychom se potkat s mužem, jehož zdobil vytříbený čich na góly Robertem Segműllerem či Jiřím Nedvídkem, elegantním záložníkem a příkladem klubové věrnosti. 

Gratulace k významným životním jubileím nemine dva hráče z 50. let: Josefa Forejta, který letos oslaví devadesátiny i čerstvého osmdesátníka Josefa Moravce a samozřejmě internacionála Iva Knoflíčka. Tohoto rychlonohého útočníka zkouší stihnout stoper s padesátkou na dresu. 

Slávistická historie je protkána ziskem řady trofejí z domácích soutěží. Když ale 11. září 1938 zvedl v Budapešti po finálové výhře nad Ferencvárosem kapitán sešívaných Ferdinand Daučík nad hlavu Středoevropský pohár, málokdo tehdy tušil, že půjde o dodnes nepřekonaný největší mezinárodní úspěch Slavie. 

Ve své vrcholné předválečné éře byl Středoevropský pohár nesmírně atraktivní soutěží, kterou i UEFA pokládá za předchůdce Poháru mistrů evropských zemí, resp. Ligy mistrů. Je proto nanejvýš logické, aby tato trofej byla ústředním exponátem budoucí síně slávy fotbalové Slavie. Vzhledem k putovnímu charakteru trofeje a historickým zvratům není dnes pohár k dispozici. O záměru na pořízení jeho repliky a s tím souvisejícím vyhlášením veřejné sbírky se více dozvíte na 2. Slávistickém večeru 10. února 2012 v Iris Congress Hotelu v pražském Edenu.

Informace pro fanoušky Slavie, kteří se chystají na 2. Slávistický večer. Akci pořádá Fanklub a Odbor přátel Slavie. 

 

Informace o vstupenkách:

Cena běžné vstupenky činí 300 korun. Člen Odboru přátel či Fanklubu si ale může zakoupit dvě vstupenky za cenu příznivější, která činí 200 korun za jednu vstupenku.

Osobní odběr:

  1. V sekretariátu Fanklubu,
    otevírací doba: pondělí a čtvrtek 16 až 19 hodin

  2. V sekretariátu Odboru přátel,
    otevírací doba: pondělí až pátek, 8 až 16hodin (po telefonické domluvě kdykoliv)

  3. U pokladen Synot Tip Areny,
    otevírací doba: úterý, středa, čtvrtek: 9 až 12 hodin a 13 až 16 hodin


Internetový prodej:

Internetový prodej na stránkách http://vstupenky.synottiparena.cz Přes internet je možné zakoupit pouze plnocennou e-vstupenku.


Členové Fanklubu si mohou vstupenky objednat přes sekretariát.

Více informací o Slávistickém večeru najdete zde

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články