Výhra se Slováckem a oslavy titulu | SK Slavia Praha
Více

Výhra se Slováckem a oslavy titulu

Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

Rozhodující vítězství svěřenkyň Karla Pitáka obstaraly brankami Martina Šurnovská a Tamara Morávková s Haleigh Stackpol. Domácí obhájkyně titulu si udržují neporazitelnost v ligové sezóně a jedinou ztrátu utrpěly v březnovém domácím derby se Spartou, kdy zápas skončil remízou 3:3. Slávistky drží neuveřitelnou sérii dvaceti tří zápasů v řadě bez porážky.

„Pocity jsou skvělé, jsme rády, že jsme využily hned ten první matchball a nenechaly Spartu v nadějích. Myslím, že rozhodl první poločas, kdy jsme využily hned první šanci co jsme měly. Naše síla spočívá v tom, že disponujeme širokým a kvalitním kádrem. Je jedno, kdo nastoupí v základní sestavě a kdo usedne na lavičku; bohužel, občas se stává, že některé hráčky dokonce nevejdou na střídačku. Největší síla však spočívá v té, co máme v kabině,“ chválí tým kapitánka Diana Bartovičová.

„Chceme každý zápas dokazovat, že patříme mezi nejlepší a že usilujeme o získání titulů, ať už jsou to zápasy na začátku či konci sezony. Stále se snažíme vydat maximum a dosáhnout našich cílů,“ říká.

Slavia se nyní připravuje na další výzvu, a to finále Poháru FAČR, kde bude bojovat o zkompletování double. Ve středu 8. května se ve Velkém Meziříčí znovu střetnou se Slováckem. „Je to na jeden zápas, věřím, že se Slovácko připraví svědomitě stejně jako my a dokážeme získat double," dodává kapitánka.

Aktuálně

Totální podcast se Stanislavem Vlčkem

18. 5. 2024
Bývalý kanonýr a hrdina legendárního večera na Strahově. Dnes vedoucí A-týmu. Stanislav Vlček se v novém díle Totálního podcastu rozpovídal o Slavii, Belgii nebo o tom, jaké je to starat se o kabinu, ale přitom být stále její součástí.

ONLINE: Od 14:00 venku proti Spartě

17. 5. 2024
Slávistky čeká poslední venkovní zápas sezony. Od 14:00 vyzvou na Proseku Spartu v přímém přenosu na TVCOM. Jakou sestavu vybral pro toto utkání trenérský štáb?

B-tým s Kolářem v zádech porazil rezervu Táborska

17. 5. 2024
Slávistický B-tým v pátek 17. května ve 27. kole ČFL skupiny A vyzval rezervu Táborska. Sešívaní zvítězili 2:0, prosadil se Daniel Toula a Jan Trédl. Po sedmi měsících se mezi tři tyče vrátil Ondřej Kolář.

Další články