U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka | SK Slavia Praha
Více

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Do nejlepší čtyřky turnaje se probojovaly obě pražská S, Zbrojovka Brno a Teplice. Slávisté to proti sklářům v semifinále neměli vůbec jednoduché. V utkání padlo celkem devět branek, ale postup do finále vybojovali sešívaní po výhře 6:3.

V utkání o zlato proti Brnu museli dorostenci od 27. minuty dotahovat. Slávisté zvládli ještě do poločasu srovnat skóre zásluhou Potměšila. Ani po přestávce mládežníci nepolevili, šli si za vítězstvím a odměnou jim byly góly Potměšila s Horvátem. Po vítězství 3:1 tak mohli nad hlavu zvednout pohár pro vítěze.

Semifinále

SK Slavia Praha vs. FK Teplice 6:3 (3:1)

Sestava: Suda – Chaluš, Červenka (71. Šimon), Ferenc, Drašner – Kubů (46. Fuksa), Skokan (62. Frolík), Horváth, Kozhusko (46. Palaščák) – Potměšil (46. Magada), Brázda (62. Tománek)

Góly: 5. Chaluš, 11. Brázda, 40. Horváth, 50. Palaščák, 86. Magada, 88. Frolík

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Od nás slušný výkon v držení míče a ve hře mezi vápny jsme byli jasně lepší. Pomohly nám po dlouhé době standardky a dali jsme góly z rohů. V čem jsme měli velký problém byla defenziva. Nebyli jsme si jisti v osobních soubojích, každý míč za obranu do souboje byl pro nás nebezpečný. Neměli jsme dobrý odhad na míč a ten nás často přeletěl. Naše čtení hry také nebylo nejlepší. Je to dlouhodobá věc, na které musíme zapracovat. Soupeř sice hraje o soutěž níže, ale nebylo to znát. I tak jsme měli dát více gólů.

Finále

SK Slavia Praha vs. FC Zbrojovka Brno 3:1 (1:1)

Sestava: Paar – Fuksa, Janota, Kubů – Kozhushko (69. Drašnar), Frolík, Palaščák (61. Horváth), Tománek, Skokan (81. Chaluš) – Magada (61. Brázda), Potměšil (81. Červenka)

Góly: 43. a 66. Potměšil, 81. Horváth

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: V utkání jsme byli lepším týmem, ale Brno bylo velmi nebezpečné v protiútocích. Z jednoho takového vznikla penalta, ze které jsme inkasovali a prohrávali. I další šanci jsme přežili a do poločasu jsme zvládli vyrovnat. Vytvořili jsme si několik akcí z křídelních prostorů, ale nedokázali jsme je vyřešit do šancí. Chyběl nám větší klid. Druhý poločas byl jednoznačný. Brnu docházely síly a bylo otázkou času, kdy se prosadíme. To přišlo po individuální akci Frolíka a penaltovém faulu na něj. Třetí gól přidal Horváth, který zachoval tolik tížený klid. Jsem rád, že to kluci zvládli, a to jak výsledkově, tak herně. Doufám, že to bude psychická vzpruha a do dalšího náročného programu půjdeme s čistou hlavou a správně nastaveni.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články