Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Ewerton (FC Baník Ostrava): Kandidát na gól roku, tak by se dala popsat první branka brazilského křídelníka, který svou dalekonosnou střelou ze své půlky překvapil brankáře Holce. Výborný výkon potvrdil, když přidal druhou branku sebevědomě proměněnou penaltou. Dvě trefy Ewertona na výhru nestačily a Baník remizoval s Karvinou 2:2.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Do těžkého zápasu s Jihočechy nastoupil v základní sestavě, jak je dobrým zvykem pro jednadvacetiletého stopera. V 79. minutě byl vystřídán pro podporu ofenzivy. Bohužel pro Slovan se jednalo o nevydařené utkání. V divokém střetnutí v Českých Budějovicích vyšel bodově naprázdno s konečným výsledkem 2:3.

Filip Horský (FC Slovan Liberec): Nastoupil v roli žolíka na závěrečných 12. minut, ale branku se mu vstřelit nepodařilo.

Ebrima Singhateh (SK Sigma Olomouc): Gólový potenciál Singhateha nebyl nevyužit a zůstal připraven na lavici náhradníků po celý zápas. Sigma ukončila sérii tří ligových porážek v řadě výhrou 1:0 nad Jabloncem.

Daniel Fila (FK Teplice): Po dvou nevydařených zápasech, kdy se bodově nedařilo ani týmu, ani jemu, se vítězným gólem podílel na tříbodovém zisku. Byl to jeho osmý zásah v sezoně. Teplice vyhrály v Mladé Boleslavi 2:1.

Albert Labík (FK Teplice): Plnou porcí minut na levém kraji záložní řady pomohl k cennému skalpu a třem bodům.

Antonín Kinský (FK Pardubice): V zápase se Zlínem měl plné rukavice práce. Připsal si důležité zákroky a posbíral propadlé míče z rohových kopů. Zápas skončil remízou 1:1.

Marek Icha (FK Pardubice): Ze středu zálohy byl podporou jak pro útočníky, tak pro obranou řadu. Měl jeden palebný pokus, který minul prostor mezi třemi tyčemi.

Denis Halinský (FK Pardubice): Nastoupil v základní sestavě ve stoperské dvojici a několikrát odvrátil nebezpečné míče před pardubickou brankou. V první půli neuhlídal průnik zlínského útočníka, ze kterého byl jediný gól Ševců.

Michal Beran (Bohemians 1905): V prvním poločase měl dobré kombinace a dribling směrem dopředu. Bojovný výkon a vedení 1:0 na výhru nestačily, Bohemians podlehli v Ďolíčku Spartě 1:3.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): Odchytal oba duely během uplynulého týdne. V prvním venkovním střetnutí proti Jihlavě pustil za svá záda jednu branku a svými zákroky pomohl Vlašimi k remíze 1:1. Druhé utkání s Líšní bylo smolným pro mladého gólmana. Zápas bohatý na branky skončil 4:5 v neprospěch domácí Vlašimi.

Victor Osuagwu (Sellier & Bellot Vlašim): Mladý nigerijský útočník dal o sobě opět vědět v utkání s Jihlavou, kdy střelou z úhlu propálil brankáře domácích na konci prvního poločasu. Do duelu s Líšní nastoupil v 71. minutě, ale další branku přidat nedokázal.

Štěpán Beran (Sellier & Bellot Vlašim): Za obě kola si připsal plnou minutáž. V zápase Jihlavou pálil jen těsně vedle pravé tyče. V duelu s Líšní se předvedl po dlouhém nákopu, když unikl obráncům a poslal Vlašim do vedení 4:3.

Martin Šubert (Sellier & Bellot Vlašim): Oba zápasy začal v základní sestavě. V duelu s Jihlavou měl šanci na svých kopačkách, ale bohužel se mu ji nepodařilo proměnit.

David Planka (Sellier & Bellot Vlašim): Proti Jihlavě i Líšni zakládal útočné akce pro své spoluhráče a na hřišti dostal stejnou porci minut jako jeho kolega Štěpán Beran.

Erik Biegon (Sellier & Bellot Vlašim): Na hřiště se dostal v zápase s Jihlavou, kdy v 90. minutě vystřídal Victora Osuagwu.

Jan Stejskal (MFK Vyškov): Vynechal dvě uplynulá utkání z důvodu zranění.

Liga 1, RUMUNSKO

Andres Dumitrescu (Sepsi OSK): Odehrál další skvělé utkání proti Rapidu Bukurešť, kde působí Jakub Hromada. V závěru centrovaným míčem asistoval na branku, která z důvodu ofsajdového postavení nebyla uznána. Sepsi si vytvořilo nátlak v posledních minutách a Dumitrescu založil útočnou akci, která skončila v síti soupeře a jednalo se o jedinou branku utkání.

Jakub Hromada (Rapid Bukurešť): Celý zápas operoval na pravé straně zálohy. Rapid první poločas tahal za kratší konec, ale branku se mu vstřelit nepodařilo. Zápas proti kolegovi ze Slavie skončil 0:1 a pro tým z hlavního města to znamená čtvrtou porážku v řadě.

KNVB Beker, NIZOZEMÍ

Ondřej Lingr (Feyenoord Rotterdam): Venkovní výhra přiblížila Feyenoord přímému postupu do Ligy mistrů, ke kterému stačí uhrát jediný bod v posledních čtyřech kolech. Této výhře přihlížel Ondřej Lingr pouze na lavici náhradníků.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články