Z prvního místa do nadstavby | SK Slavia Praha
Více

Z prvního místa do nadstavby

Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

V nadstavbové skupině o mistra ligy se naše fotbalistky utkají se Spartou, Slováckem a Libercem. Slávistky odehrají první dva zápasy na domácím hřišti, následně tři venku a sezonu zakončí koncem května doma proti Slovácku. Během základní části sezony vstřelily naše fotbalistky ve čtrnácti utkáních 76 branek a obdržely pouhých 5 gólů. Třináctkrát slavily vítězství a pouze jednou remizovaly. V čele tabulky střelkyň Slavie i celé 1. ligy žen se drží útočnice Marjolen Nekesa, která vstřelila úctyhodných 22 branek, osm branek vstřelily Molly McLaughlin a Michaela Khýrová. Derby ve 12. kole v Horních Měcholupech přitáhlo rekordní množství diváků, když se na tribunách sešlo 1015 nadšených fanoušků. Kromě napínavého zápasu si poprvé mohli užít i atmosféru fanzóny.

„Základní část sezony hodnotím velmi kladně. Zvládli jsme těžké a důležité zápasy na hřištích soupeře, jako bylo Slovácko, nebo Sparta. Body jsme ztratili pouze v domácím zápase se Spartou, který nás samozřejmě mrzel, nechali jsme si vzít vítězství v posledních minutách. Čeká nás ještě šest velmi náročných zápasu, těšíme se na to,“ říká kapitánka Slavie Diana Bartovičová.

Utkání proti Liberci začíná v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech, v přímém přenosu na www.tvcom.cz. Vstupné na utkání je zdarma.

Aktuálně

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

MATCHDAY derby žen: Uvařily jsme je jak guláš

30. 4. 2024
Vraťme se společně s kamerami MATCHDAY a mikrofonem, který je skryt pod dresem kapitánky Diany Bartovičové, za oponu sobotního derby žen (4:1), které dokázalo přilákat na tribuny Fortuna Areny přes šest tisíc fanoušků.

B-tým ve středu proti Povltavské FA

30. 4. 2024
Slávistický B-tým se ve středu utká v dohrávce 19. kola ČFL se Povltavskou FA. Utkání je na programu od 17:00.

Další články