Slončík a Potměšil podepsali své první profesionální smlouvy | SK Slavia Praha
Více

Slončík a Potměšil podepsali své první profesionální smlouvy

Obránce Šimon Slončík a útočník Petr Potměšil podepsali své první profesionální smlouvy se Slavií. Gratulujeme!

Šimon Slončík (15. května 2007 – obránce)

Šimon začínal s fotbalem, stejně jako jeho bratr Tom, v rodném Zlíně ve svých sedmi letech. Ze Zlína v létě 2021 zamířil do akademie Baníku Ostrava, kde strávil jeden rok, po kterém se vrátil zpět do města Tomáše Bati. V srpnu 2022 pak zamířil do Slavie do kategorie U17. Na podzim 2023 se přesunul ke kategorii U19, za kterou nyní pravidelně nastupuje. V devíti utkáních za nejstarší dorosteneckou kategorii ze své pozice obránce vstřelil jednu branku.

Petr Potměšil (19. ledna 2008 – útočník)

Petr začínal s fotbalem na Slavii, ve svých šesti letech. Postupně procházel všemi mládežnickými kategoriemi. V září roku 2018 zamířil do Football Talent Academy, ale o rok později zamířil zpět do sešívaného dresu. Mládežnický reprezentant nastupuje aktuálně za kategorii U16, ale připsal si už také několik startů za kategorii U18 v České lize dorostu. Za kategorii U16 se mu podařilo na podzim vstřelit ve 14 zápasech 17 gólů.

Aktuálně

Desátá výhra v řadě pro U17, žáci i přípravky sehráli derby se Spartou

7. 5. 2024
Mladší dorostenci U17 prodloužili vítěznou sérii na 10 utkání. Žáci i přípravky sehráli v týdnu utkání se Spartou. Mládežníky čekala také malá pražská derby proti Dukle Praha. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Zafeiris, Kerbr, dcera Pláničky a nový HALFTIME

7. 5. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpovědi poskytli i nový asistent Jindřicha Trpišovského Milan Kerbr, dcera legendárního brankáře Františka Plánička nebo manželka Ondřeje Koláře.

Finále poháru, ve středu 8. května ve Velkém Meziříčí proti Slovácku

6. 5. 2024
Slávistické fotbalistky si tři kola před koncem ligy zajistily mistrovský titul a teď cílí na double, o který budou bojovat ve finále domácího poháru se Slováckem. Utkání se odehraje ve středu od 12:45 ve Velkém Meziříčí.

Další články