Daniel Toula prodloužil smlouvu se Slavií | SK Slavia Praha
Více

Daniel Toula prodloužil smlouvu se Slavií

Stále teprve osmnáctiletý útočník Daniel Toula prodloužil smlouvu ve Slavii do léta 2027.

Toula začínal s fotbal v šesti letech ve Slavii, když jako malý kluk přišel na nábor do mládežnické akademie. Prošel všemi mládežnickými kategoriemi a v sezoně 2021/2022 získal s kategoriemi U17 i U19 mistrovský titul. Stal se také vítězem Československého poháru, když sešívaní porazili slovenského mistra U19 AS Trenčín 4:2.

V sezoně 2022/2023 zasáhl za nejstarší dorosteneckou kategorii do utkání UEFA Youth League proti Genku. Od léta 2023 je stabilním členem kádru B-týmu, ve kterém se v útoku mimo jiné střídá s Milanem Škodou. „S Milanem se mi hraje skvěle. Na tréninku vždy koukám, jak zakončuje. Je to strašně dobrý člověk, a ještě lepší fotbalista. Když s ním mohu trénovat, byla by chyba se od něj neučit,“ přibližuje Daniel Toula.

V aktuální sezoně nastoupil Toula do patnácti zápasů v ČFL a podařilo se mu vstřelit pět gólů. „Jsem rád, že jsem mohl týmu pomoct. Naskočit do všech zápasů a dát pět gólů je pro mě něco neskutečného. Přál bych si dát ale gólů více,“ říká Toula.

Aktuálně

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech. Filip Slavata vychytal třetí čisté konto v řadě.

Informace pro fanoušky na DERBY

2. 5. 2024
V sobotu 11. května odehrajeme derby se Spartou na Letné. Veškeré lístky klub rozdělil mezi fanouškovské organizace, v článku si přečtěte informace k zápasu.

Další články