Dva góly MCLaughlin a devátá výhře žen v řadě | SK Slavia Praha
Více

Dva góly MCLaughlin a devátá výhře žen v řadě

Slávistky porazily Vikrorii Plzeň 5:0 a slaví devátou ligovou výhru v řadě. Dvakrát se prosadila Molly MCLaughlin, po brance přidaly Karolína Křivská, Michelle Xiao a Franny Černá. Do základní sestavy se po zranění vrátila Tereza Krejčiříková.

Slávistky šly do vedení už v 16.minutě, po individuální akci Haleigh Stackpole a střele Marjolen Nekesy se míč odrazil k Franny Černé, která propálila brankářku soupeře a poslala naše fotbalistky do vedení. Další branka padla až v 59.minutě, kdy se prosadila Michelle Xiao, namísto očekávaného centru nachytala chytrou střelou brankářku Plzně a navýšila vedení. Třetí slávistická branka přišla z kopaček Karolíny Křivské, která využila centr z pravé strany a pohotově zakončila. O čtvrtou a pátou branku zápasu se postarala americká záložnice Molly MCLaughlin, která využila zaváhání v obraně Plzně a dokázala se prosadit. Po devíti měsících od zranění se do základní sestavy vrátila Tereza Krejčiříková, která odehrála 70. minut.

Slávistky jsou na podzim neporaženy, v devíti zápasech ani jednou nezaváhaly a vévodí ligové tabulce 1.ligy žen před druhou Spartou.

Další zápas a poslední v podzimní ligové části sezony je naplánován na pátek 10. listopadu, kdy slávistky od 14:00 přivítají v Horních Měcholupech třetí tým tabulky 1.FC Slovácko.


Aktuálně

PREVIEW: Douděra a Trpišovský před 311. derby

9. 5. 2024
Nejdůležitější derby letošní sezony se blíží, hrát se bude v sobotu od 17:30 na Letné. O střetnutí pražských rivalů s pořadovým číslem 311 promluvili Jindřich Trpišovský a David Douděra, autor vítězné rány z finále MOL Cupu v roce 2023.

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Další články