S Bohemkou se mi daří. Šance? Snazší situace než gólová | SK Slavia Praha
Více

S Bohemkou se mi daří. Šance? Snazší situace než gólová

Konečnou podobu výsledku vršovického derby (2:0) dal Mojmír Chytil. Po utkání hovořil o posunu na první místo v tabulce, promarněné šanci z prvního poločasu i své úctyhodné bilanci proti Bohemians.

Výhra nad Bohemians znamená posun na první místo tabulky, status jediného neporaženého týmu v lize. Jak se vám to poslouchá?
„Je to super, o ztrátě soupeřů jsme věděli. Jako každý zápas jsme se dobře připravili, chtěli jsme to tady zvládnout. Čekali jsme těžké utkání, soubojové, to se potvrdilo. Naštěstí jsme ho zvládli dobře.“

K vítězství jste přispěl brankou, vaše velká šance z první půle zůstala nevyužitá.
„První situace byla podstatně lehčí než ta druhá (smích). Moje velká chyba, že jsem to neproměnil. Naštěstí ve druhém poločase to tam spadlo, jsem za to moc rád.“

Pálit na zadní tyč jste zamýšlel?
„Obránce mě nastřelil, šli jsme dva na jednoho s Matějem Juráskem, ještě tam dobíhal Tiji. Čekal jsem na pohyb obránce, chtěl jsem to dát klukům do prázdné branky. Obránce ale pořád šel s Matesem, tak jsem to vzal na sebe. A poslal jsem to na zadní.“

Platí, že Bohemians jsou vaším oblíbeným soupeřem? V jedenácti ligových utkáních jste jim dal šest branek, nikdy s nimi neprohrál.
„Ano, před zápasem jsem na to koukal, trošku počítal (smích). Věděl jsem, že se mi proti nim daří. Za Pardubice jsem jim dal gól, s Olomoucí taky. Neřekl bych, že jsou mým oblíbeným soupeřem, ale daří se mi proti nim. To je hlavní.“


Aktuálně

B-tým: Dvougólová remíza s Pískem

12. 5. 2024
Slávisté ve 26. kole ČFL skupiny A remizovali s Pískem 2:2. Premiérový gól v sešívaném zaznamenal Lukáš Vorlický. Prosadil se také Dominik Pech.

Lístky na FORTUNA:LIGA FINÁLE jsou vyprodány

12. 5. 2024
Vstupenky na zbývající dva domácí zápasy FORTUNA:LIGA FINÁLE jsou vyprodány, do prodeje už půjdou pouze místa uvolněná majiteli permanentních vstupenek.

Třetí derby remíza? Problém a důvod, proč ztrácíme

11. 5. 2024
Tomáš Holeš přišel zodpovědět dotazy novinářů po bezbrankovém 311. derby na Letné. „Jednoznačně rozhodlo neproměňování šancí,“ mrzelo reprezentačního obránce.

Další články