U19 ve finále CEE Cupu! | SK Slavia Praha
Více

U19 ve finále CEE Cupu!

Dorostenci remizovali s Flamengem a zahrají si finále CEE Cupu. Postupovou branku vstřelil výstavní ranou z hranice vápna Tomáš Jelínek. Finále je na programu v úterý od 18:00 v Ďolíčku proti Palmeiras.

Tradiční finálový zápas v Ďolíčku bude opakováním loňského ročníku, kdy se oba celky střetly v utkání o pohár pro vítěze. Před rokem byli šťastnějším týmem brazilští Palmeiras a tak jim mají sešívaní co vracet. Celek ze Sao Paula je nejúspěšnějším týmem CEE Cupu. Vyhrál poslední tři turnaje v roce 2022, 2019 a 2018.

Více informací o vstupenkách i na finálové utkání naleznete zde na stránkách pořadatele turnaje.

Úvodní utkání v pátek proti Al Ainu mládežníci zvládli jednoznačným výsledkem 3:0. Trefil se dvakrát Samuel Pikolon a jeden gól byl vlastní. Flamengo stejného soupeře porazilo 1:0 a tak červenobílým díky lepšímu skóre k jistotě postupu do finále stačila remíza.

V nedělním utkání nastoupili slávisté na Flamengo od úvodního hvizdu aktivní hrou, dobývali útočnou polovinu a soupeř hrozil z rychlých protiútoků. Po ztrátě a rychlém přechodu se sám před Tomasem ocitl Sholly, ale brankář Slavie situaci ustál a střelu na zadní tyč vyrazil. V sedmé minutě už se skóre měnilo. Tomas vyrazil nebezpečnou přízemní střelu z vápna jen před sebe, kde se k míči dostal nepokrytý Sholly, který už druhou gólovou šancí nepohrdl – 0:1.

Dvě minuty na to mohli Brazilci odskočit, ale po úniku Welitona se zaskvěl Tomas. Mládežníci však nepolevili v útočném snažení, ale početná a pozorná obrana soupeře je nepouštěla do gólových šancí. Po pauze mohl ztrátu velmi rychle smazat Pikolon, ale na poslední chvíli mu vložil do hlavičky ruku brankář Santos. Tlak mládežníků sílil a zvonila i branková konstrukce. Z pravé strany se dostal do vápna střídající Mikulanda, ale zamířil přes obránce pouze do vzdálenější tyče. Aktivita a herní převaha Slavie dále vyústila ve vyloučení hráče soupeře, který tak dohrával v deseti. Zadostiučinění se sešívaným dostalo v 72. minutě. Po zpětné přihrávce na velké vápno si narovnal míč na střelu Tomáš Jelínek a nechytatelně zavěsil k pravé tyči – 1:1.

Situace na hřišti se rázem zcela otočila. K postupu do finále potřebovali gól vstřelit hráči Flamenga a otevřeli tak svou obranu. Díky tomu měl po přesném Bouchnerově centru z levé strany další gól na kopačce Jan Jinoch, ale zamířil těsně mimo. Konec utkání už si slávisté pohlídali s míčem na kopačkách a po skvělém výkonu hlavně ve druhém poločase mohli slavit.

Aktuálně

B-tým v neděli proti rezervě Bohemians

3. 5. 2024
Slávistický B-tým se v neděli utká ve 25. kole ČFL s rezervou Bohemians. Utkání je na programu od 10:15 v Uhříněvsi.

Totální podcast s Matúšem Juráčkem

3. 5. 2024
Má přezdívku „slávista“ a na hrudi vytetovaný klubový znak. Hrdě s ním vstupuje do klece ve tvaru oktagonu. Jak se z kluka s pověstí rváče stal profesionální sportovec? Poučení z chyb i unikátní vztah ke klubu a dění na tribunách. Právě příběh Matúše Juráčka přináší nový díl Totálního podcastu.

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Další články