Slávisté v anketě Fotbalista roku | SK Slavia Praha
Více

Slávisté v anketě Fotbalista roku

Ondřej Lingr se v anketě Fotbalista roku umístil na osmém místě, Jindřich Trpišovský byl třetí mezi trenéry. Na skvělé třetí příčce skončila na pondělním galavečeru Olivie Lukášová.

V anketě tradičně hlasovali členové fotbalové akademie, do níž patří prvoligoví trenéři, kapitáni prvoligových týmů, reprezentanti s minimálně jedenatřiceti starty v národním týmu, vítězové uplynulých ročníků, vybraní zástupci médií a fotbalové asociace.

Pondělní galavečer proběhl v pražském hotelu Hilton.

V hlavní kategorii Centropol Fotbalista roku 2022 skončil Ondřej Lingr na osmém místě, jeho spoluhráč Tomáš Holeš obsadil třináctou příčku. Exsešívané duo z West Hamu Souček-Coufal bralo čtvrtou, respektive šestou pozici.

Brankářku Slavie a oporu národního týmu Olivii Lukášovou předstihly v anketě Puma Fotbalistka roku 2022 pouze útočnice Juventusu Andrea Stašková, která obhájila loňské prvenství, a bývalá slávistka Kateřina Svitková, v současné době záložnice londýnské Chelsea.

Mezi nejlepšími deseti fotbalistkami roku 2022 figurují ze slávistek i čtvrtá Tereza Szewieczková, devátá Tereza Krejčiříková a desátá Gabriela Šlajsová.

Fortuna Trenérem roku 2022 byl vyhlášen Michal Bílek, Jindřich Trpišovský skončil třetí. V Centropol Talentu roku bral Matěj Jurásek čtvrtou pozici.

Všem oceněným slávistům blahopřejeme!

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články