Ženy posilují na jaro | SK Slavia Praha
Více

Ženy posilují na jaro

Fotbalistky Slavie nenechávají nic náhodě a před začátkem jarní části sezony vítají v týmu dvě velmi zajímavé posily. Z profesionální americké ligy NWSL dvaadvacetiletá Haleigh Kae Stackpole a ze Slovácka přichází dvacetiletá slovenská reprezentantka Tamara Morávková.

Ofenzivní dvacetiletá hráčka začala s fotbalem v Senici, kde prošla kategoriemi přípravek a žáků až do žen. Talentovaná reprezentantka přestoupila do Slovanu Bratislava, kde v hlavním městě Slovenska strávila tři roky. Po dvouletém angažmá v 1.FC Slovácko se stěhuje do Prahy, kde bude oblékat červenobílý dres do roku 2026.

„Moje pocity jsou velmi pozitivní, jsem šťastná, že tu můžu být a těším se. Do Slavie jsem šla, protože jsem se chtěla posunout zase o něco výš, Slavie je velmi profesionální klub, jeden z nejlepších v Evropě a taková šance se neodmítá,“ těší se po podpisu nové smlouvy dvacetiletá Tamara Morávková.

„Tamara je mladá talentovaná reprezentantka, o jejíž přestup jsme usilovali už delší dobu. Má velké předpoklady k tomu, aby se stala důležitou součástí našeho týmu. Je to rychlonohá, především křídelní hráčka. Zatím v trénincích dokazuje, že i gólově úspěšná. Doufáme tedy, že to přenese také do soutěžních utkání. Adaptace možná zabere nějaký čas, ale my jsme na to připraveni,“ říká na adresu slovenské reprezentantky manažerka ženského fotbalu ve Slavii Jaroslava Rinnerová.


Další jarní posilou Slavie bude do konce sezony dvaadvacetiletá Američanka Haleigh Kae Stackpole, která přichází z profesionální americké ženské fotbalové ligy NWSL, v níž hrála za North Carolina Courage.

„Mezi holkama se mi líbí, je tu skvělá atmosféra. Chci se dostat na hřiště a být týmu platná. Především v ofenzivě chci být hrozbou pro soupeře a vyhrávat,“ říká po podpisu smlouvy čerstvá posila Haleigh Kae Stackpole.

„Jsme rádi, že se nám podařilo přivést posilu z Ameriky, zahraniční hráčky jsou důležitou součástí týmu Slavie. Dokáží vnést do hráčské kabiny jiný pohled, jinou atmosféru. Haleigh nás zaujala především individuální technikou. Umí skvěle kombinovat na malém prostoru. Velmi dobře vidí hru,“ dodává ke druhé posile Rinnerová.

Fotbalistky Slavie se chystají na první utkání jarní části sezony. Předtím, než svěřenkyně Karla Pitáka nastoupí 11. 3. v prvním jarním kole 1. ligy žen proti 1.FC Slovácku, čeká je v neděli od 14:00 na umělé trávě v Edenu čtvrtfinále poháru FAČR proti Baníku Ostrava. Vstupné na utkání je zdarma, více info zde.


Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články