Mladící míří na hostování, Jakub Křišťan do Teplic | SK Slavia Praha
Více

Mladící míří na hostování, Jakub Křišťan do Teplic

Řada mladíků, kteří se na rozdíl od prvního soustředění nevešli do nominace A-týmu, míří do klubů první i druhé ligy. Jakub Křišťan s možností zpětného odkupu přestupuje do Teplic.

Stejně jako u odchodů Denise Višinského a Lukáše Červa do Slovanu Liberec, také v případě přestupu Jakuba Křišťana na sever Čech má Slavia právo zpětného odkupu za předem určenou částku.

„U všech hráčů, které pouštíme na přestup s možností zpětného odkupu, věříme, že udělají ten nejdůležitější krok v jejich kariérách. Jsme přesvědčeni, že je to správný krok pro hráče, z kterého v budoucnu bude těžit Slavia," říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Střední záložník Jakub Křišťan je odchovancem Slavie, v sešívaném dresu hraje už od počátku své kariéry v roce 2009. Ve Slavii prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Za A-tým zasáhl do jednoho soutěžního utkání, nastoupil v závěru do duelu UEFA Evropské ligy v Edenu s Nice, spolu s týmem tak mohl slavit výhru 3:2.

V červenobílých barvách si zahrál také mládežnickou UEFA Youth League. Jaro 2021 odehrál ve Vlašimi, kde působil také v poslední sezoně. Za středočeský celek se dokázal ve F:NL dvakrát gólově prosadit. Právě proti svému budoucímu klubu si pak Jakub Křišťan za Vlašim zahrál baráž o postup do nejvyšší české soutěže. Jakubovi přejeme hodně štěstí v jeho dalším působení!

Budoucnost dalších mladíků

Oproti prvnímu soustředění v Aigenu neodcestovala na závěrečnou fázi přípravy čtveřice hráčů. Filip Horský se začíná připravovat s Vlašimí, forma jeho působení se bude finalizovat. Antonín Kinský trénuje s Vyškovem, kde by měl stejně jako na jaře hostovat ve druhé lize. Devatenáctiletý brankář v loňském ročníku FN:L nastoupil do třinácti utkání, dvakrát udržel čisté konto.

Tomáš Rigo začíná trénovat také ve Vlašimi. Pokud se neobjeví možnost působení v první lize, tak bude hostovat opět právě ve Vlašimi. Tomáš Vlček, který v uplynulých dvou sezonách hostoval v Jihlavě, kde odehrál přes šedesát zápasů, začal trénovat v Pardubicích. Následně se rozhodne o jeho případném působení. Naopak brankář Jan Stejskal se nadále připravuje se Slavií.

Aktuálně

Finále poháru, ve středu 8. května ve Velkém Meziříčí proti Slovácku

6. 5. 2024
Slávistické fotbalistky si tři kola před koncem ligy zajistily mistrovský titul a teď cílí na double, o který budou bojovat ve finále domácího poháru se Slováckem. Utkání se odehraje ve středu od 12:45 ve Velkém Meziříčí.

Slávistky WU18 obhájily mistrovský titul

6. 5. 2024
Slávistické dorostenky dominují lize od počátku sezony. Ve dvaceti zápasech v řadě neokusily hořkost porážky a po víkendové demolici Sparty a výhře 6:0 mohou čtyři kola před koncem soutěže slavit obhajobu mistrovského titulu.

Výhra se Slováckem a oslavy titulu

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

Další články