Význam toho, co jsme dokázali, nám dojde až později | SK Slavia Praha
Více

Význam toho, co jsme dokázali, nám dojde až později

Tomáš Holeš svými výkony významně přispěl ke kompletaci mistrovského hattricku, zápas proti Plzni navíc otevřel první trefou. ​„Mohli jsme si to jenom užít, my ale chtěli za každou cenu vyhrát,“ říkal po utkání reprezentační záložník, který se Slavií získal svůj druhý titul.

Už před zápasem jste věděli, že jste mistři, přesto jste i díky vaší trefě porazili Plzeň vysoko 5:1. Popište nám svoje mistrovské pocity…
„Věděli jsme to a mohli jsme jít do zápasu bez zbytečného tlaku, mohli jsme si to jenom užít. My jsme ale chtěli za každou cenu zvítězit a hned od začátku jsme si pro to šli. Dali jsme rychlý gól, nakonec z toho byla výhra 5:1 s Plzní. Je to nádhera.“

Slavia získala unikátní mistrovský hattrick po 79 letech. Uvědomujete si už teď, jakou významnou historickou kapitolu klubu nyní píšete?
„Význam toho, co jsme dokázali, nám asi dojde až později. Teď žijeme přítomností, rok po roce jdeme za naším cílem a zatím se nám to daří. Je to něco neskutečného, když ještě vezmeme v potaz to, jak se nám dařilo v Evropě. Tři tituly jsou fantazie. Jsem za celý tým ohromně šťastný.“

Už nyní je tato sezona skvělá – titul, čtvrtfinále Evropské ligy. Jak těžké pro vás teď bude se soustředit na to, co vás ještě čeká?
„Teď si to užijeme, ale hned další den se dáme zase do práce. Čeká nás náročný zápas, derby se Spartou. Je úplně jedno, v jakém budeme rozpoložení. Jedeme to tam zvládnout.“

Aktuálně

Deset slávistů v nominaci na EURO U17

10. 5. 2024
Slávisté míří na EURO U17. Sešívaní se představí v české i slovenské reprezentaci. První utkání ve skupině A sehrají Češi 20. května s domácím Kyprem.

Hvězdné přání. Láska nezná hranice

10. 5. 2024
Ivo, oddaný fanoušek Slavie a pečující manžel, jehož životní příběh symbolizuje láska a odhodlání. Už více než čtvrt století se Ivo stará o manželku trpící ALS. Díky projektu „Hvězdných přání“ mohl i s manželkou strávit nezapomenutelný den plný fotbalových emocí a vzájemné podpory.

PREVIEW: Douděra a Trpišovský před 311. derby

9. 5. 2024
Nejdůležitější derby letošní sezony se blíží, hrát se bude v sobotu od 17:30 na Letné. O střetnutí pražských rivalů s pořadovým číslem 311 promluvili Jindřich Trpišovský a David Douděra, autor vítězné rány z finále MOL Cupu v roce 2023.

Další články