Filip Horský zvítězil ve vzdělávacím programu UEFA | SK Slavia Praha
Více

Filip Horský zvítězil ve vzdělávacím programu UEFA

Akademie SK Slavia Praha klade velký důraz na vzdělání hráčů. Důkazem toho je výhra Filipa Horského z U17 v programu UEFA For Players, který běžel v rámci mládežnické Ligy mistrů!

Profesionální fotbal může být pro hráče obrovskou výzvou v jakékoli fázi jejich kariéry. Hráči se snaží vyniknout na hřišti a vybudovat si kariéru, ale kromě protivníků se musí vyrovnat i s dalšími faktory: jak zvládat nenadálé nabytí slávy a bohatství nebo pozornost a kontrolu ze stran médií i fanoušků. UEFA proto v rámci mládežnické Ligy mistrů zahájila program UEFA For Players (“UEFA pro hráče“), jehož cílem je nabídnout fotbalistům podporu a základní informace v různých oblastech, aby zajistila jejich pohodu na hřišti i mimo něj.

UEFA For Players je kombinací různých zdrojů, včetně seminářů během turnajů a online seminářů. Mezitím mají hráči každodenní přístup k aplikaci, která je provádí osmi základními tématy ovlivňujícími život profesionálních fotbalistů. Aplikace UEFA For Players obsahuje širokou škálu vzdělávacích modulů zaměřujících se na různá témata, vše založené na simulačních videích a případových studiích v reálném životě: jak se připravit na období po sportovní kariéře, jak správně působit jako vzor pro mladší hráče, jak komunikovat s médii a fanoušky, jak odolávat nemorálním svodům nebo jak je možné pomáhat společnosti.

Z celkového počtu 2560 hráčů ze všech 64 zúčastněných týmů se vítězem letošního ročníku UEFA For Players stal sešívaný Filip Horský z týmu U17, který byl v základní 40členné nominaci na mládežnickou Ligu mistrů.

„Po spuštění aplikace se mi ukázalo osm témat z různých fotbalových odvětví. Ke každému tématu se vždy spustilo video společně s otázkami týkajícími se právě daného videa. Za každé téma se mi přičítaly body do tabulky“, popsal plnění programu jeho vítěz. „Určitě mám radost z každého vítězství v nějaké soutěži. I když to není vítězství jako ve fotbale, tak se stále počítá.“

Za celý klub SK Slavia Praha Filipovi srdečně gratulujeme!

Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články