U19: Výhra nad vedoucím celkem slovenské dorostenecké ligy | SK Slavia Praha
Více

U19: Výhra nad vedoucím celkem slovenské dorostenecké ligy

PRAHA/EDEN - Ve třetím přípravném zápase se nejstarší dorostenci pod vedením Karla Pitáka utkali s vedoucím celkem slovenské dorostenecké ligy Nitrou. Sešívaní v utkání neproměnili řadu šancí, i tak utkání zvládli vítězně.
Hosté šli do vedení ve 3. minutě. Útočící hráč využil zaváhání obrany v rozehrávce a svým centrem našel spoluhráče na zadní tyči, který uklidil míč do prázdné branky. Podobnou šanci měli hosté i o chvíli později, skvělým zákrokem se však prezentoval Roman Přibyl.

Velkou příležitost na vyrovnání měla Slavia v 10. minutě, centr Šimona Havrdy trefil ruku bránícího hráče a rozhodčí nařídil pokutový kop, ten však David Novák neproměnil. Vyrovnání tak přišlo až v 19. minutě, Pavel Bucha vymyslel pěknou přihrávku za obranu na
Jana Vejvara, a ten srovnal stav skóre. V další velké šanci byl opět David Novák, ovšem z malého vápna odkrytou branku přestřelil.

Poté se opět dvakrát vytáhl brankář Nitry, nejprve pohotově vyrazil zakončení útočícího hráče Slavie z bezprostřední blízkosti, o několik minut později vytáhl povedenou střelu Michaela Höniga z velkého vápna na rohový kop.

Vedení se chopila Slavia v druhém poločase, v 54. minutě kopal Pavel Bucha rohový kop a na přední tyči našel přesně Daniela Stropka, který hlavou potvrdil svou gólovou formu z podzimní části soutěže. Třetí asistenci v zápase si Pavel Bucha připsal v 61. minutě, kdy výbornou přihrávkou našel v náběhu Jana Vejvara, který zkušeně pojistil výhru.

Slavia porazila vedoucí celek slovenské dorostenecké soutěže 3:1, všechny tři branky připravil svým spoluhráčům Pavel Bucha. V dalším zápase se U19 utká 8. 2. od 18:30 na umělé trávě v Edenu s druhým celkem ČFL Olympií Hradec Králové.

SK Slavia Praha - Nitra 3:1 (1:1)
Branky: 19. a 61. Vejvar, 54. Stropek - 3. soupeř
Sestava: Přibyl (46. Radimský) - Stropek, Macháček, Vyskočil, Havrda - A. Lauricella, Bucha, Hönig (46. Stehno) - Vejvar, M. Lauricella (77. Hönig), Novák (46. Bielesz)

Aktuálně

Desátá výhra v řadě pro U17, žáci i přípravky sehráli derby se Spartou

7. 5. 2024
Mladší dorostenci U17 prodloužili vítěznou sérii na 10 utkání. Žáci i přípravky sehráli v týdnu utkání se Spartou. Mládežníky čekala také malá pražská derby proti Dukle Praha. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Zafeiris, Kerbr, dcera Pláničky a nový HALFTIME

7. 5. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpovědi poskytli i nový asistent Jindřicha Trpišovského Milan Kerbr, dcera legendárního brankáře Františka Plánička nebo manželka Ondřeje Koláře.

Finále poháru, ve středu 8. května ve Velkém Meziříčí proti Slovácku

6. 5. 2024
Slávistické fotbalistky si tři kola před koncem ligy zajistily mistrovský titul a teď cílí na double, o který budou bojovat ve finále domácího poháru se Slováckem. Utkání se odehraje ve středu od 12:45 ve Velkém Meziříčí.

Další články