Magazín Poločas: Dálnice Eden – Zlín | SK Slavia Praha
Více

Magazín Poločas: Dálnice Eden – Zlín

PRAHA - Lukáš Železník, David Hubáček, Vukadin Vukadinovič... Kolik hráčů, kteří nastoupili za oba týmy, dokážete vyjmenovat? Páteční Poločas vám pomůže.
Magazín Poločas s pořadovým číslem 11 vychází u příležitosti domácího zápasu se Zlínem. A přestože to možná není na první pohled tak patrné, za oba kluby nastoupila v nedávné době řada hráčů. Kdo nastoupil v obou dresech a odkud kam vedly cesty jednotlivých hráčů? To vše přinese dvoustrana 10 a 11.

Ten nejčerstvější příchod ze Zlína do Slavie zažil Lukáš Železník, který v obsáhlém rozhovoru na straně 4 zavzpomíná, jak seděl v kabině Zlína vedle sešívané legendy Davida Hubáčka. Přestože část jeho srdce částečně patří klubu, kde vyrůstal, chce se v Edenu konečně představit gólem. „Už se taky potřebuji trefit, abych se uklidnil. Kdyby to bylo do sítě Zlína, byla by to třešinka na dortu,“ říká pětadvacetiletý útočník.

Ženám začíná o víkendu ligová soutěž a současně se blíží boj o další pohárový postup. Bude to ale těžká bitva, do cesty se jim postaví Olympique Lyon. Nejen o svém prvním zápasu proti francouzským favoritkám hovoří na straně 16 Jitka Chlastáková.

V sobotu 19. března 1996 Slavia prohrála s AS Řím a přesto fanoušci otírali z tváří slzy radosti. V ohlédnutí do minulosti nemůže proto onen čtvrtfinálový duel chybět. K dalším výročí se pojí 120, 105 a 70 let. Co se tehdy stalo, si přečtěte na straně 23.

V červenci oslaví teprve své sedmnáctileté narozeniny, přesto od letošní zimy nastupuje David Beňo za nejstarší dorost a podepsal svou první profesionální smlouvu. V rozhovoru se slávistickou nadějí se dozvíte, kdo je jeho vzorem nebo na jaké fotbalový moment nejraději vzpomíná.

Nechybí ani tradiční ohlédnutí, představení Zlína a klíčových hráčů soupeře. Uvidí Eden na jaře další rodinný souboj?

Magazín Poločas koupíte ve fanshopu Slavie, na pokladnách nebo od kolportérů u stadionu a na tribunách. Cena je 20 Kč.


Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články