Slavii posílí útočník Zdeněk Linhart | SK Slavia Praha
Více

Slavii posílí útočník Zdeněk Linhart

PRAHA – Slavia získala posilu z Českých Budějovic, odkud přichází dvacetiletý útočník Zdeněk Linhart. V Edenu podepsal smlouvu do 30. června 2019.
„Vím, že to bude znít jako klišé, ale nejde říct nic jiného, než že je to pro mě splněný sen a velká pocta. Slavia je obrovský klub s výbornými fanoušky, úžasnou historií a pevně věřím, že skvělou budoucností,“ uvedl útočník Zdeněk Linhart ke svému příchodu.

„Těším se moc, je to pro mě velká výzva a také šance se někam v kariéře zase posunout. Přicházím s tím, že dostanu šanci ukázat se v přípravě a uvidí se, co bude dál,“ doplnil jihočeský rodák, který zná v kádru Slavie řadu hráčů.

„Z reprezentace znám Roberta Hrubého a Tomáše Součka. V Českých Budějovicích jsem zase působil se Simonem Delim,“ dodal Linhart.

Příchod mladého útočníka vítá také trenér Dušan Uhrin. „Jedná se o talentovaného hráče, kterého jsme měli vytipovaného a který patří do kádru reprezentační jednadvacítky. Myslíme také na budoucnost Slavie a bude záležet jen na samotném hráči, jestli se dokáže pro jaro probojovat do kádru,“ uvedl na adresu nové posily trenér Slavie Dušan Uhrin.

Zdeněk Linhart v březnu oslaví 21. narozeniny. Jako odchovanec českobudějovického fotbalu okusil první ligu už v sedmnácti. Patří k největším jihočeským talentům, v mládežnických kategoriích nastupoval za všechny reprezentační výběry. V roce 2011 reprezentoval na mistrovství Evropy do 17 let.

Za áčko Dynama České Budějovice Zdeněk Linhart dosud odehrál 69 zápasů, z toho 38 v nejvyšší soutěži. Nejlépe se mu střelecky dařilo v sezoně 2013/14, když vstřelil devět gólů.

Aktuálně

Desátá výhra v řadě pro U17, žáci i přípravky sehráli derby se Spartou

7. 5. 2024
Mladší dorostenci U17 prodloužili vítěznou sérii na 10 utkání. Žáci i přípravky sehráli v týdnu utkání se Spartou. Mládežníky čekala také malá pražská derby proti Dukle Praha. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Zafeiris, Kerbr, dcera Pláničky a nový HALFTIME

7. 5. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpovědi poskytli i nový asistent Jindřicha Trpišovského Milan Kerbr, dcera legendárního brankáře Františka Plánička nebo manželka Ondřeje Koláře.

Finále poháru, ve středu 8. května ve Velkém Meziříčí proti Slovácku

6. 5. 2024
Slávistické fotbalistky si tři kola před koncem ligy zajistily mistrovský titul a teď cílí na double, o který budou bojovat ve finále domácího poháru se Slováckem. Utkání se odehraje ve středu od 12:45 ve Velkém Meziříčí.

Další články