Slávistky si poradily s Plzní | SK Slavia Praha
Více

Slávistky si poradily s Plzní

Fotbalistky Slavie v sobotním utkání porazily Plzeň 2:0 po brankách Cahynové a Kožárové.
Slávistky nastoupily proti Plzni, které v posledních zápasech pravidelně dávaly hodně branek. Tentokrát jsme tak úspěšní nebyli. Úvod utkání nám vyšel skvěle, hned v 5. minutě střelu Cahynové tečovala do protipohybu brankářky Juračková. Domácí si vytvářely další šance, pak zahrozila po přihrávce Svitkové opět Kožárová, ale mířila těsně vedle branky. V 16. minutě po dlouhém pasu Tomáškové za obranu unikla Benýrová a přízemní centr před brankářkou tečovala Kožárová. Jenže co se týče vstřelených branek, to bylo ze strany Slavie vše. Pak byl k vidění zmar při koncovce, jelikož jsme si vytvořili velké množství šancí, ale Plzeň dokázala všechno přežít, obětavě bránila a několikrát odkopla míč z brankové čáry. O skórování se několikrát snažila Divišová, Svitková, Pěničková.


Ve druhém poločase pokračovala slávistická převaha, ale s nedůraznou koncovkou. Divišová šla sama na branku, ale zamířila těsně vedle branku. O chvíli později v nebezpečné pozici byla Pěničková, následně střílela ještě Kožárová. V 60. minutě Kožárová střílela z úhlu, o dalších několik minut Pincová. Plzeň si za celý zápas vytvořila jedinou šanci, ale z brankové čáry vykopla Benýrová. V závěru utkání ještě neproměnila možnost Brázdová. Pozitivem utkání byl návrat Pincové po zranění.

V neděli neporažená Sparta prohrála na hřišti Slovácka 2:4 a ženy Slavie tak vévodí prvoligové tabulce!

Slavia - Plzeň 2:0 (2:0)
Slavia: Nedvědová - Tomášková, Odehnalová, Budošová (46. Pincová), Malinová (57. Holečková) - Svitková, Cahynová, Pěničková, Benýrová - Kožárová (78. Brázdová), Divišová (69. Necidová)
Plzeň: Krýslová - Bohmannová (89. Hessová), Juračková, Hanžlová - Pacandová, Ondrášková - Jungová (74. Myslíková), Chocholoušková (83. Beštová), Čechurová - Markelová, Rosprimová (50. Ivaničová)
Branky: 5. Cahynová, 16. Kožárová

Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články