Slávistky rozstřílely Brno (VIDEO) | SK Slavia Praha
Více

Slávistky rozstřílely Brno (VIDEO)

Fotbalistky Slavie v sobotním utkání porazily Brno vysoko 8:1, třemi branky se blýskla Adéla Odehnalová.
Fotbalistky Slavie v dnešním utkání porazily Brno vysoko 8:1, třemi branky se blýskla Adéla Odehnalová.

Do zápasu jsme nastoupili konečně s navrátivšími Pěničkovou, Pincovou a Budošovou. Bohužel jsme museli kvůli počasí nastoupit na umělé trávě, která byla velice úzká, což vyhovovalo soupeři, který zalezl na vlastní polovinu a zahustil prostor kolem vápna. V prvním poločase jsme sice byli aktivní, ale složitě jsme se dostávali do koncovky. Proto jsme se pokoušeli o střelbu, dvakrát to zkoušela Cahynová, poté i Krůzová. Prosadili jsme se až ve 24. minutě po dalekonosné střele Odehnalové. O osm minut později jí napodobila Králová, další pěknou střelou. Smolařem zápasu dnes určitě Krůzová, ve 34. minutě trefila poprvé břevno. Možnost ke skórování měla v závěru poločasu i Dědinová.

Ve druhém poločase jsme soupeře ještě více zatlačili před jeho branku, takže byly i chvíle, kdy Brno bylo takřka zalezlé jen ve vápně. Slávistky se snažily dát hodně branek, ale často jsme měli i smůlu. Po rohu hlavičkovala Cahynová, nad branku střílela Krůzová, střelu Divišové vykopla z prázdné branky protihráčka a pak hlavou dala druhé břevno v zápase Krůzová. V 54. minutě po důrazu ve vápnu vstřelila branku Cahynová. Další pěknou střelu předvedla Krůzová a po standardní situaci Pěničkové zakončovala osamocená Pincová. V rozmezí dvou minut přidala dva pěkné góly Odehnalová, nejdříve po střele z dálky, následně zakončením ze zadní tyče. Další velkou tutovku nevyužila Pěničková, Divišová, navíc Králová v závěru dávala ještě břevno. Brno se dočkalo čestného úspěchu, kdy se do brejku dostala Florková a úspěšně zakončila. Slávistky rychle reagovaly a po rozehrané standardní situaci skórovala Nepokojová a v 81. minutě se po rohu prosadila Pěničková. Dnes jsme mohli dát opravdu hodně branek a je to škoda. A pokud bychom hráli na trávě, skóre by určitě bylo mnohem větší.

Slavia - Brno 8:1 (2:0)
Slavia: Taušová - Králová, Budošová (65. Juráková), Pincová, Tomášková (76. Beštová) - Dědinová (46. Nepokojová), Cahynová, Odehnalová, Pěničková, Krůzová - Divišová
Branky: 24., 69. a 71. Odehnalová, 32. Králová, 54. Cahynová, 61. Pincová, 79. Nepokojová, 81. Pěničková - 78. Florková

Aktuálně

ONLINE: Od 17:30 311. derby na Letné

11. 5. 2024
Slávisté nastoupí od 17:30 na Letné ve druhém kole nadstavby. Jakou sestavu pošle do 311. derby Jindřich Trpišovský?

ONLINE: Od 14:00 venku proti Liberci

11. 5. 2024
Fotbalistky Slavie, mistryně letošního roku a nové vítězky Poháru se představí na severu Čech proti Liberci ve čtvrtém kole nadstavbové části soutěže. Utkání začíná v sobotu od 14:00 v Hrádku nad Nisou.

Hráči na hostování: Dva body Fily i muž utkání Icha

10. 5. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články